Pumpkin with sweet potatoes

DOVLEAC CU CARTOFI DULCI

Curs: Potatoes
Porții pentru  4 persoane
Calorii per porție: 258kcal

Ingrediente

  • Dovleac, curățat 700 g
  • Cartofi dulci, curățați 400 g
  • Ulei de măsline 2 lg.
  • Ceapă   80 g
  • De usturoi 2 căței 
  • Pudră de turmeric 1 lgt.
  • Ghimbir proaspăt (dat pe răzătoare) 15 g
  • Scorțișoară măcinată   1 lgt.
  • Pudră de șofran ½  lgt.
  • Harissa (pastă de ardei iute)  ½  lgt.
  • Stafide (tocate) 30 g
  • Piper
  • Supă concentrată de legume 500 ml
  • Coriandru (tocat) 3 lg.

Pregătirea

  • Spălați și curățați legumele. Tăiați în bucăți dovleacul și cartofii dulci. Tocați ceapa, ghimbirul și usturoiul.
    Încingeți uleiul într-o oală și sotați ceapa și usturoiul. Adăugați dovleacul, cartofii dulci și stafidele și căliți-le câteva momente. Condimentați cu turmeric, ghimbir, scorțișoară, șofran, harissa și piper.
    Adăugați supa concentrată de legume și lăsați să fiarbă timp de 15 minute, cu capacul pus. Serviți cu coriandru.
    SFAT: Puteți folosi și pudră de ghimbir.

Valori nutriționale pe porție

Calories: 258kcalProteină: 4.4gPhenylalanine: 193mgTyrosine: 161mgLeucine: 253mgMethionine: 43mg
Imprimați rețeta

Cuprins