
DOVLEAC CU CARTOFI DULCI
Curs: Potatoes
Porții pentru 4 persoane
Calorii per porție: 258kcal
Ingrediente
- Dovleac, curățat 700 g
- Cartofi dulci, curățați 400 g
- Ulei de măsline 2 lg.
- Ceapă 80 g
- De usturoi 2 căței
- Pudră de turmeric 1 lgt.
- Ghimbir proaspăt (dat pe răzătoare) 15 g
- Scorțișoară măcinată 1 lgt.
- Pudră de șofran ½ lgt.
- Harissa (pastă de ardei iute) ½ lgt.
- Stafide (tocate) 30 g
- Piper
- Supă concentrată de legume 500 ml
- Coriandru (tocat) 3 lg.
Pregătirea
- Spălați și curățați legumele. Tăiați în bucăți dovleacul și cartofii dulci. Tocați ceapa, ghimbirul și usturoiul.Încingeți uleiul într-o oală și sotați ceapa și usturoiul. Adăugați dovleacul, cartofii dulci și stafidele și căliți-le câteva momente. Condimentați cu turmeric, ghimbir, scorțișoară, șofran, harissa și piper.Adăugați supa concentrată de legume și lăsați să fiarbă timp de 15 minute, cu capacul pus. Serviți cu coriandru.SFAT: Puteți folosi și pudră de ghimbir.
Valori nutriționale pe porție
Calories: 258kcalProteină: 4.4gPhenylalanine: 193mgTyrosine: 161mgLeucine: 253mgMethionine: 43mg
Imprimați rețeta


