Potato dumplings half and half

GĂLUȘTE DE CARTOFI

Curs: Potatoes
Porții pentru  4 persoane
Calorii per porție: 267kcal

Ingrediente

  • Cartofi fierți (curățați) 250 g
  • Morcovi cruzi (curățați) 250 g
  • Făină de mălai 200 g
  • Sare 1 lgt.

Pregătirea

  • Tăiați cartofii în bucăți și fierbeți-i în apă cu sare aproximativ 20 minute. Scurgeți cartofii și zdrobiți-i sau treceți-i printr-o presă de cartofi, apoi lăsați-i să se răcească.
    Dați pe răzătoare morcovii cruzi. Adăugați făina de mălai, nucșoara și sarea, apoi frământați bine aluatul. Modelați 12 găluște, fiecare cu o greutate de 60 g, apoi puneți-le în apă cu sare clocotită, împreună cu 1 lingură de ulei.
    Fierbeți găluștele aproximativ 35 minute, până când se ridică la suprafață, apoi scoateți-le cu un polonic.

Valori nutriționale pe porție

Calories: 267kcalProteină: 2.7gPhenylalanine: 127mgTyrosine: 90mgLeucine: 174mgMethionine: 44mg
Imprimați rețeta

Cuprins