
CHUTNEY CU ROȘII ȘI ANANAS
Curs: Sauces & Dips
Porții pentru 4 persoane
Calorii per porție: 41kcal
Ingrediente
- Roșii 120 g
- Ananas (conservă) 120 g
- Ghimbir 10 g
- Zahăr de trestie 1 lg.
- Oțet 1 lg.
- Apă din conserva de ananas 3 lg.
- Chilli verde ½ lgt.
- Pudră de turmeric ½ lgt.
- Panch Phoron (amestec indian de cinci condimente) ½ lgt.
- Sare, presărată 1 lgt.
Pregătirea
- Spălați roșiile, ghimbirul și chilli. Tăiați roșiile în sferturi. Curățați ghimbirul și dați-l pe răzătoarea mică. Tocați mărunt chilli. Scurgeți ananasul (păstrați sucul) și tăiați-l felii subțiri.Fierbeți aproximativ 5 minute oțetul, zahărul, sucul de ananas, ghimbirul și toate condimentele, fără capac. Adăugați roșiile și ananasul și fierbeți aproximativ 15 minute fără capac. Apoi, lăsați să se răcească.Serviți împreună cu pâine cu conținut scăzut de proteine.
Valori nutriționale pe porție
Calories: 41kcalProteină: 0.5gPhenylalanine: 16mgTyrosine: 10mgLeucine: 18mgMethionine: 6mg
Imprimați rețeta


