Gnocchi

GNOCCHI

Curs: Potatoes
Porții pentru  4 persoane
Calorii per porție: 271kcal

Ingrediente

  • Cartofi (curățați) 400 g
  • Făină de mălai 200 g
  • Sare 1 lgt.
  • Ulei 1 lg.

Pregătirea

  • Spălați, curățați și tăiați în bucăți cartofii, apoi fierbeți-i în apă cu sare aproximativ 20 minute. Scurgeți cartofii și zdrobiți-i sau treceți-i printr-o presă de cartofi, apoi lăsați-i să se răcească. Adăugați făina de mălai, uleiul și sarea, apoi frământați bine aluatul.
    Modelați baghete de grosimea degetului mare și apoi tăiați cilindri de grosimea unui deget. Cu ajutorul unei furculițe, decorați fiecare cilindru cu striații.
    Puneți gnocchi la fiert în apă cu sare clocotită, împreună cu 1 lingură de ulei. Fierbeți-i aproximativ 5 minute, apoi scoateți-i cu un polonic.

Valori nutriționale pe porție

Calories: 271kcalProteină: 2.2gPhenylalanine: 104mgTyrosine: 74mgLeucine: 142mgMethionine: 36mg
Imprimați rețeta

Cuprins