Pea stew

SUPĂ DE MAZĂRE

Curs: Soup
Porții pentru  4 persoane
Calorii per porție: 185kcal

Ingrediente

  • Supă concentrată de legume (fără drojdie) 1 l
  • Morcovi 100 g
  • Mazăre (congelată) 100 g
  • Roșii 200 g
  • Praz 100 g
  • Țelină rădăcină 100 g
  • Ceapă 80 g
  • Cartofi  (curățați) 200 g
  • Ulei de rapiță 2 lg.
  • Chimion ½  lgt.
  • Șofran  ½  lgt.
  • Sare, boia dulce, piper
  • Pătrunjel cu frunze plate (tocat) 2 lg.

Pregătirea

  • Spălați legumele. Curățați morcovii, ceapa și țelina. Tocați legumele și cartofii în bucățele. Îndepărtați semințele roșiilor și tăiați roșiile cubulețe.
    Sotați morcovii, ceapa, țelina, cartofii și prazul în ulei. Adăugați supa concentrată. Condimentați cu sare, piper, chimion, șofran și boia dulce.
    Fierbeți legumele și condimentele în supa concentrată timp de 20 minute. Pasați fin compoziția. Adăugați mazărea și roșiile, apoi fierbeți încă 10 minute. Presărați pătrunjel pe deasupra. 

Valori nutriționale pe porție

Calories: 185kcalProteină: 5.2gPhenylalanine: 224mgTyrosine: 168mgLeucine: 365mgMethionine: 66mg
Imprimați rețeta

Cuprins