TULBURARILE CICLULUI UREEI
O TCU (care este o denumire prescurtată a „tulburării ciclului ureei”) este o afecțiune care afectează modul în care corpul dvs. descompune proteinele din alimente precum carne, ouă și lactate (cum ar fi laptele sau brânza) sau, de exemplu, în timpul exercițiilor fizice de intensitate ridicată sau al postului.
Toate alimentele pe care le consumăm se descompun în sistemul nostru digestiv, iar organismul beneficiază de vitamine, carbohidrați, minerale, proteine și multe altele. De exemplu, atunci când mâncați ceva cu multe proteine precum un cârnat, corpul îl descompune în substanțe numite aminoacizi.
Aminoacizii circulă în corpul nostru prin intermediul fluxului sanguin și sunt livrați în celule unde îndeplinesc o mulțime de funcții importante.
Acest proces creează produsi de metabolism, pe care organismul îi elimină în mod corespunzător. Când proteinele se descompun, corpul dvs. produce amoniac. La persoanele care nu au TCU, amoniacul este eliminat din corp prin ceea ce numim „ciclul ureei”. Când aveți TCU, unul dintre pașii din ciclul ureei nu funcționează și corpul dvs. nu este capabil să elimine amoniacul. Amoniacul se acumulează, ceea ce poate fi dăunător.
Dacă aveți o TCU, poate fi necesar să luați măsuri pentru a vă gestiona nivelurile de amoniac și simptomele respective. Găsirea planului de tratament potrivit vă poate permite să vă trăiți viața la maximum.
TCU – SE REFERĂ LA GENE
O TCU este ceea ce numim o boală genetică, aceasta înseamnă că este ceva cu care v-aţi născut. Moșteniţi diferite gene de la mama și tatăl dvs.. Unele poartă informațiile care determină culoarea părului sau a ochilor, în timp ce alte gene au informații care pot fi legate de o boală genetică. TCU pot fi transmise în familii atunci când un părinte transmite gena defectă copilului. TCU pot fi, de asemenea, rezultatul unei mutații genetice spontane, ceea ce înseamnă că se întâmplă indiferent de genele părinților.